Цукровий діабет — основні симптоми

Цукровий діабет - основні симптоми

Багато хто чув про таку проблему зі здоров’ям, як цукровий діабет, що являється серйозним захворюванням. Триває цукровий діабет все життя, кожного року вражає велику кількість людей. Кожен може стати жертвою такого серйозного захворювання.

Саме захворювання пов’язане з тим, що організм не здатен переробити весь цукор, що поступає у кров. І якщо захворювання ускладняється, тоді це може призвести до дуже негативних наслідків. А саме до інсульту, ниркової недостатності. Траплялися навіть випадки, коли доводилося ампутувати нижні кінцівки у людини.

Симптоми можуть бути різні, і це залежить від типу захворювання. Якщо брати симптоми при діабеті 2 типу, тоді підшлунковою залозою не виробляється інсуліну у достатній кількості. Або ж даний гормон не здатен працювати з потрібною ефективністю.

Кількість хворих на цукровий діабет щороку зростає, притому, що не кожен узагалі знає про таку проблему. Проте, не все так погано, якщо змінити спосіб життя, тоді достатня вірогідність, що можна буде запобігти розвитку захворювання. Важливо розуміти, що про власне здоров’я потрібно дбати, турбуватися. І тоді ризик цукрового діабету значно знизиться.

Під час прийому їжі, організм здатен розщеплювати вуглеводи до глюкози. Цей гормон називається інсулін. Захворювання діабетом виникає у тому випадку, коли інсулін не здатен вироблятися або працювати так як треба. І це призводить до того, що у крові накопичується цукор.

Які бувають типи діабету?

Говорячи про це захворювання, варто зазначити, що воно буває у декількох типах. Наприклад діабет 1 типу, як правило, може проявлятися де у дитинстві або коли людина являється підлітком. Пов’язане це може з генетикою чи через наявність вірусної інфекції.

  • При діабеті першого типу, симптоми менш примітні, але вже виникають, тому що інсулін не виробляється у достатній кількості;
  • Точно не відомо, чому саме відбувається подібне. Прийнято вважати, що на подібне можуть впливати генетика, віруси, що можуть нанести шкоду підшлунковій залозі;
  • При наявності діабету другого типу, організм не отримує інсуліну. Або ж гормон не здатен працювати ефективне.

Виникати таке захворювання може у людей різного віку. Це можуть бути люди старшого покоління. Але разом із тим, молоді люди також попадають у зону ризику, якщо мало рухаються чи мають надмірну вагу.

Для того, щоб краще зрозуміти дане захворювання, варто розглянути головні симптоми діабету.

Симптоми цукрового діабету

Серед найбільш поширених симптомів цукрового діабету, можна відзначити наступні:

  • Людина відчуває сильну спрагу;
  • Проблеми з нетриманням сечі. Особливо уночі, через що людина не здатна заснути;
  • Постійно відчувається сильна втома;
  • Втрачається вага, без спроби схуднути;
  • Зір у людини затуманюється, на тілі порізи та подряпини, що не можуть загоїтися.

Симптоми можуть залежати від генетичної спадковості та від образу життя, яке веде людина. Це все не означає, що неможливо зарадити. З відповідальністю до власного самопочуття, завжди є можливість змінити ситуацію у кращу сторону.

Завжди можна допомогти організму тримати рівень цукру, як потрібно. Допоможе у цьому правильне харчування та активний спосіб життя.

У здоровому раціоні повинні бути овочі та фрукти. Гарним вибором стануть боби та зернові. Додавати рибу, горіхи. Також важливо їсти через певний рівень часу, переставати, коли вже відчули ситість.

Тримати цукор на потрібному рівні допоможуть також фізичні вправи. Фізична активність завжди допомагає відчувати себе бадьоро та тримати тіло у тонусі. Це завжди являється актуальним, тому нехтувати такими порадами не варто.