Лукашенко заявив, що треба «сісти за стіл переговорів і припинити цю бійку»

Олександр Лукашенко. REUTERS

Білорусь не збирається застосовувати ядерну зброю, якщо не буде порушено її кордонів, заявив невизнаний низкою країн президент Білорусі Олександр Лукашенко. За його словами, у разі агресії щодо Білорусі Росія введе туди свої війська для військової підтримки. Він додав, що треба "сісти за стіл переговорів і припинити цю бійку".

Про це Лукашенко сказав в інтерв’ю телеканалу "Россия".

Відповідаючи на запитання, чи готовий він натиснути “червону кнопку”, Лукашенко сказав, що, коли у Білорусі з'явилася тактична ядерна зброя, він заявив, що не збирається “ніякої зброї застосовувати, поки ви не наступите на наш державний кордон, він же — кордон союзної держави”.

“Росія, за нашим договором, вводить свої підрозділи — вони визначені, які армії — у Білорусь. І ми приймаємо перший удар, а далі в резерві нас підстраховує Росія. Це спільна — Білорусі і Росії — війна", — заявив Лукашенко.

Лукашенко також закликав “сісти за стіл переговорів і закінчити цю бійку”.

“Вона ні українському народу, ні росіянам, ні білорусам не потрібна. Вона потрібна їм. Я не можу навести ці факти, вони абсолютно закриті, де вони відкрито говорять — високопоставлені люди. Дослівно: “Нехай б'ють один одного — українці, росіяни — нехай у цьому казані всі подохнуть”, — заявив Лукашенко.