Де у Луцькій громаді встановлять нові системи оповіщення

Де у Луцькій громаді встановлять нові системи оповіщення

Фото ілюстративне

У Луцькій громаді розпочали перший етап встановлення нової системи оповіщення.

Першочергово з міського бюджету запланували виділити 14 мільйонів гривень. Переможцем відкритих торгів стало ТзОВ «УКРЗАЛІЗНИЧАВТОМАТИКА», яке відповідає усім кваліфікаційним критеріям, встановленим в тендерній документації. Про це написали на сайті Луцькради. 

За ці кошти запланували встановити обладнання автоматизованого робочого місця в ЦНАПі Луцька; виконати роботи зі встановлення обладнання системи на телевежі, 10 електронних сирен DSE-600S з щілинними гучномовцями. П’ять систем – на території міста у місцях найменшого покриття сигналу та п’ять – в старостинських округах громади.

Першочергово п’ять нових систем оповіщення встановлять у селах Луцької територіальної громади: Прилуцькому, Жидичині, Княгининку, Боголюбах та Заборолі. Потому п’ять у Луцьку – на вулицях Винниченка, Приміська, Івана Корсака, Олени Пчілки та Ковельській.

Роботи зі встановлення пульта управління у ЦНАПі триватимуть одночасно зі встановлення самих систем.

Нова МАСЦО — це надсучасна система європейського зразка, яка функціонуватиме десятки років. Що важливо, вона зможе автономно працювати не менше 24 годин у черговому режимі та не менше, ніж одна година у режимі інформування та оповіщення. Через систему в умовах блекауту можна транслювати не лише сигнал тривоги, а й інформацію про різні загрози та надзвичайні ситуації хімічного, радіаційного та іншого характеру.

Перший етап з впровадження МАСЦО планують завершити до кінця цього року.